тел. 044-2440808, тел.-факс 044-2440870
Карта сайта    Загрузки

Продуктивність агропромислового виробництва
Науково-практичний збірник "Продуктивність агропромислового виробництва"

Моніторинг роздрібних цін на продуктових ринках
Моніторинг роздрібних цін на продуктових ринках

Моніторинг стану галузі тваринництва
Моніторинг стану галузі тваринництва та ринків м'ясо-молочної продукції в цифрах, графіках, діаграмах

Матеріали досліджень використання земельних ресурсів
Матеріали досліджень використання земельних ресурсів і наявності поголів’я тварин та птиці на сільськогосподарських підприємствах, які мають понад 3000 га сільськогосподарських угідь

Паспортизація сільських населених пунктів. АІС "Село"
Паспортизація сільських населених пунктів. АІС "Село"

Ініціатива “Рідне село”. Матеріали за результатами опитування голів сільських/селищних рад України
Ініціатива “Рідне село”. Матеріали за результатами опитування голів сільських/селищних рад України

МОНІТОРИНГ
роздрібних цін на продуктових ринках

На виконання доручення Міністра аграрної політики та продовольства України М.В.Присяжнюка Науково-дослідним інститутом продуктивності АПК створена і постійно удосконалюється система ринкових новин (ринкової інформації) з питань сільського господарства та продовольства.

На першому етапі створення такої системи організовано постійний (щотижневий) моніторинг цін на окремі види продовольчих товарів на місцевих оптових та роздрібних ринках. Вибір ринків формувався з урахуванням їх величини та регіонального представництва (кожен адміністративний район представлений не менш ніж одним ринком, великі міста залежно від чисельності жителів представлені 2-5 ринками, запропоновані для обстеження продовольчі ринки мають найбільшу кількість торгових місць з продажу продовольчих товарів). Така вибірка дозволяє отримувати об’єктивні та достовірні дані про цінову ситуацію у всіх регіонах України.

Моніторинг здійснюється для інформування виробників, населення, торгових мереж, переробних підприємств, заготівельних та ін. організацій з метою ефективного формування їх купівельної та збутової політики.

У цьому розділі ви знайдете результати щотижневого моніторингу цін в узагальненому вигляді, в розрізі регіонів та окремих ринків.

У щотижневому моніторингу:

  • Узагальнена інформація з 700 продуктових ринків України про ціни на основні 32 продукти харчування, зокрема хліб, борошно і крупи, цукор, олію, овочі, м’ясо, сало, ковбаси та молокопродукти;
  • Наведена зміна цін на основні продукти харчування за тиждень, за місяць, за останні 12 місяців;
  • Актуальні ціни та їх динаміка в розрізі всіх територіально-адміністративних одиниць;
  • Поточні мінімальні, максимальні та середні ціни на основні харчові продукти на кожному із 700 обстежуваних продуктових ринках;
  • Динаміка посівних площ по Україні під овочевими культурами;
  • Щомісячна чисельність поголів’я сільськогосподарських тварин за категоріями господарств;
  • Щомісячне виробництво та залишки в Україні основних продовольчих товарів і сільськогосподарських культур;
  • Узагальнена інформація зовнішньої торгівлі основних продуктів харчування;
  • Щомісячні обсяги експорту та імпорту продукції АПК;
  • Географічна структура експорту-імпорту основних товарів;
  • Динаміка за останні 12 місяців середніх цін ввезеної та реалізованої за кордон сільськогосподарської продукції;
  • Щомісячні ціни реалізації продукції АПК сільськогосподарськими підприємствами та продовольчих товарів переробними підприємствами;
  • Обсяги реалізації основних видів продукції АПК сільськогосподарськими підприємствами.

З питань замовлення та додаткових роз’яснень щодо щотижневика «Моніторинг роздрібних цін на продуктових ринках» просимо звертатись за телефоном (044) 244-08-62.



Анонси
У IV кварталі 2013 заплановано до друку науково практичне видання "Методичні положення і норми продуктивності на виробництво пива, солоду, мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв".
Полезные ссылки