тел. 044-2440808, тел.-факс 044-2440780
Мапа сайту    Завантаження

13.12.2017

Науково-практична конференція
«Трансформація місцевих харчових традицій у додану вартість та стійкий розвиток на селі»

Про конференцію

Про конференцію

Про конференцію

Про конференцію

Про конференцію

Про конференцію

12 грудня 2017 р. в НДІ «Украгропромпродуктивність» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Трансформація місцевих харчових традицій у додану вартість та стійкий розвиток на селі». В роботі конференції взяли участь директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінагрополітики Стефанович Андрій Миколайович, експерт проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні Альона Долженко, радник з питань сільського господарства посольства Франції в Україні Ніколя Перрен, експерт з валоризації сільськогосподарських продуктів Ганна Антонюк, радник з питань сільського господарства посольства Королівства Нідерландів в Україні Кароліна Спаанс, експерти проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Ясна Чачич та Рудольф Шмід, директори науково-дослідних центрів із 24 областей України.

Відкрив конференцію виконуючий обов’язки генерального директора НДІ «Украгропромпродуктивність» Демчак Іван Микитович.

Виступив з доповіддю «Місцевий продукт як основа доданої вартості та продовольчої безпеки» заступник генерального директора з наукової роботи Олександр Митченок.

Ніколя Перрен поділився досвідом Франції у сфері розвитку місцевих продовольчих ланцюгів, географічних зазначень, просування та маркетингу локальних брендів. Ганна Антонюк висвітлила досвід створення доданої вартості на прикладі кооперативу з вирощування квасолі «Стрійський Ясь» у Львівській області. Експерти проекту ЄС Ясна Чачич та Рудольф Шмід ознайомили з перспективами розвитку системи географічних зазначень в Україні.

Після виступів відбулася історично-гастрономічна виставка, присвячена локальним традиційним брендам. Конкурсна комісія визначила переможців, якими стали група регіональних центрів «Лісостепагропромпродуктивність», «Черкасиагропромпродуктивність», «Полтавагропромпродуктивність», «Хмельницькагропромпродуктивність», «Київагропромпродуктивність», «Західагропромпродуктивність», «Івано-Франківськагропромпродуктивність», «Закарпатагропромпродуктивність», «Чернівціагропромпродуктивність», «Львівагропромпродуктивність».



Переглянути матеріали конференції Місцевий продукт як основа доданої вартості та продовольчої безпеки
 
Створення доданої вартості для традиційних локальних продуктів. Приклад кооперативу з вирощування квасолі “Стрийський Ясь”
 
Проект ЄС: Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні
 
Фото-галерея історично-гастрономічної виставки



Анонси
Готується до друку черговий номер Науково-практичного збірника "ПРОДУКТИВНІСТЬ АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА"
Корисні посилання